CHRISTIANE IS

Geboren op 24 april 1962, als jongste telg bij de familie Bert. Een aantal onder jullie herinneren zich zeker mijn vader Rufin van Van Snick en mijn moeder Gusta De Vriendt. In augustus 1962 overleed mijn vader. Moeder bleef achter met 4 kinderen: Godelive, Petrus, Jacqueline en ikzelf.


Mijn jeugd bracht ik door in Poelk, wij woonden op de steenweg. Het prachtige landschap tussen de steenweg en de grot van Poelk was mijn dagelijks speelterrein. Tot mijn 18de liep ik school op Leberg en was intussen reeds actief bij Chiro Amigo’s Pamel. Nadien ging ik studeren in Brussel, aan VLEKHO en behaalde er in 1984 het diploma van licentiate in de economische en financiële wetenschappen. Deze periode van universitaire studies bleven uiteraard gecombineerd met mijn passie voor kinderen en jongeren, als leidster bij de chiro.


Na 2 jaar gewerkt te hebben aan UFSAL, als onderzoeksassistente rond volgende thema’s : KMO’s en middenstand, familiale ondernemingen, nieuw ondernemerschap,  jonge ondernemers,… hield ik het universiteitsleven voor bekeken. Een nieuwe uitdaging lachte mij toe bij Kluwer, uitgever van professionele informatie, softwareontwikkelaar en opleidingsspecialist. Nu, 30 jaar later, ben ik er nog steeds actief, als procesanalist.


Intussen evolueerde ook  mijn privéleven. Ik leerde in deze periode mijn toekomstige echtgenoot Guy Van Schelvergem kennen. Guy was afkomstig uit de Korte Kam. Guy was de zoon van Louis Van Schelvergem en Lucienne Segers.


Even later huwden we en kregen onze drie kinderen: Steffi, Jente en Jari. We bleven ons dorp trouw en vestigden ons in de Poelkbeekstraat.


Guy’s grote passie was voetbal. Maar Guy overleed jammer genoeg véél te vroeg in 2001, tijdens een voetbalmatch op de terreinen van Pamel 88, de ploeg die hij samen met mijn broer en mijn twee schoonbroers in 1988 had opgericht.


Via Guy was ik lange tijd actief betrokken bij een aantal Roosdaalse voetbalclubs: de Bollekes, Pamel 88 en nadien ook Denderzonen Pamel, waarmee Pamel 88 fuseerde.


Momenteel ben ik nog actief binnen Rausa, onze Roosdaalse Heemkundige kring & Tjouk, de vereniging die de gebouwen van de chiro beheert en onderhoudt en ook bij Chiro Amigo’s, specifiek onze chirojongens, waarmee ik als één van hun vertrouwde kookmoeders jaarlijks meetrek op kamp. Dit jaar waren we in het mooie Koekelare, West-Vlaanderen. Het was voor mij reeds de 16ekeer, en geloof me “ik vind het telkenmale fijn erbij te mogen zijn” en hoop dit nog een tijdje te kunnen doen. Misschien kan ik deze fakkel wel overdragen aan één van mijn kinderen? Want ook zij zijn gebeten door de chiro-microbe. “Eens chiro = altijd chiro” luidt toch de slogan volgens hen.


Sinds 2013 ben ik één van jullie gemeenteraadsleden, jullie vertegenwoordiger bij een aantal intercommunales: Intradura, Haviland, Havicrem, en ook lid van het directiecomité van AGB (Koetshuis en Kunstgrasveld). In het welzijn van de burger wil ik ook de komende 6 jaar verder groeien en bloeien in het Roosdaalse beleid kortom, “de weg vooruit” nemen, samen met jullie en met Roosdaal.


Dan is er nog mijn voorzitterschap van Vrouw en Maatschappij, met acties als “witte lintjes” (tegen geweld op vrouwen) en de “Zij blij dag” (meer me-time voor vrouwen).

CHRISTIANE BERT


Samen de weg vooruit!



Stem daarom CD&V, lijst nr. 10.

Stem daarom ook opvolger nr. 10

(Vlaams Parlement).

Stem daarom Christiane Bert


VOLG ME OP FACEBOOK!


Christiane Bert

 

Poelkbeekstraat 47

1760 Roosdaal

 

Email: bert.christiane@skynet.be

 

Tel: 0475 39 79 61

 

@ Christiane Bert